Kuvailtojen satoa · Vuodet 2010-2013 · Toukokuu 2013

Toukokuussa eteenpäin

Loviisan Kameraseuran toukokuun kuvaillan aiheena oli paperikuvissa ”Eteenpäin”. Siinä on pohdiskeltavaa, että mikä on eteenpäin. Se on ajatuksena ymmärrettävä mutta miten sen hahmottaisi kuvalla. Eteenpäin ei ilmaise vauhtia vaikka siitä helposti assosioi vauhdikkaasti eteenpäin. Eteenpäin kertoo suunnan, joka sekään ei ole yksiselitteinen. Onko eteenpäin menoa, jos kulkee kuvaajaa kohti? Kuvaajaan nähden se on selvästi taaksepäin menoa. Tässä on jo sovittava, että asiaa on tarkastelta kuvauskohteen näkökulmasta. Siis eteepäin on se suunta mihin kuvattavan nenä näyttää. Toisaalta henkilön selkää ei pitäisi kuvata, ellei henkilön etupuolella ole se varsinaisen kiinnostuksen kohde. Kuvia oli tarjottu arvioitavaksi 20 kpl. Se on paljon siihen nähden, että oli kevätkauden viimeinen kuvailta ja aihe ei ollut aivan helpommasta päästä. Kuvaillan tuomarina oli

valokuvaharrastuksessaan pitkälle edennyt Eero Ekholm. En tiedä ajatteliko hän musiikin tempoa adagiosta allegroon, kun kuvat sijoittuivat tälle välille tempoa jatkuvasti nostaen. Kuvat arvioitiin siten, että 6. sija ensin ja 1. sija viimeisenä. 

  1. Viivi Haimi ”Vauhdissa”
  2. Kerstin Hafren ”Intoa”
  3. Jarkko Jyrkkämäki ”Surfer”
  4. Jonna Räisänen ”Eteenpäin yli vallihaudan”
  5. Seija Niinimäki ”Voimalla eteenpäin”
  6. Viivi Haimi ”Peikkoakrobatiaa”

 Loviisan Kameraseura aloittaa syyskauden elokuun 25. pidettävällä kuvaillalla klo 18.00 alkaen. Kuvaillan aihe on projisoitavissa ja paperikuvissa ”Ihminen”, 2 kuvaa / sarja. Se on sama kuin SksL:n  Raumalla pidettävä Teemanäyttelyn aihe.

 

                                                                                                                                                                             Heikki Arola

Voit katsoa kuvia isompana klikkaamalla niitä.