Kuvailtojen satoa · Vuodet 2020 - 2021 · Lokakuu 2020

Loviisan Kameraseura ry

Kuukausikilpailu, lokakuu 2020

 

Korona, projisoitavat kuvat

1. Vastalääke, Antti Seppälä

Kuvaaja on keksinyt aiheeseen oivallisesti sopivan ratkaisun joka on kaiken lisäksi yllättävä ja hauska. Sommittelu on onnistunut ja tekniikka hallussa. Kuva on sarjan selvä voittaja. Sopisi vaikka  Korona Brandyn mainokseksi?

2. Koronan aikaan, Jyri Järvelä

Hyvä tilannekuva joukkoliikenteen tilasta koronan aikaan. Maskista ei taida olla hyötyä jos yksin matkustaa. Kuljettajan näkyminen peilistä on kuvassa tärkeää, kahden henkilön välille syntyy yhteys kun katse löytää ensin matkustajan ja siirtyy sen jälkeen kuljettajan peilikuvaan.

3. Korona, Marjut Korhonen

Kahdesta tai kolmesta koronankuvasta mielestäni se näköisin, vaikuttaa kilpailijaansa paljon vaarallisemmalta. Kuvassa on jotain mystistä mikä vangitsee katsojan, tästä ei pääse eroon!

4. Korona ja silakkamarkkinat, Heikki Arola

Tilannekuva tämäkin. Kuva ei pysy kasassa niin hyvin kuin edellinen mutta mukana on tärkeät elementit: kaksi maskityyppiä sekä käsidesipullo. Dokumentti tästä ajasta.

5. Spiritus et fortis, Ari Haimi

Lisää dokumenttia korona-ajasta. Edelleen tärkeä elementti on tuo ”koronapullo”, lisäksi käsistä näkee että pulloa on juuri kallisteltu. Joissain kirkoissa on vaikeaa löytää hyvä kuvakulma ja nytkin oikean laidan epäterävä pylväs häiritsee.

6. Äitienpäivän kukat kottikärryssä, Inkeri Kapari

No siihenhän ne kukat on tuotu ja siitä äiti ne noutaa, koko suku on hajaantunut turvavälein, ei tartu virus ei. Ellei kyseessä olisi koronakuva, tuo osallistujien hajaantuminen häiritsisi mutta nyt se kuuluu asiaan. Tämäkin liittyy ajan henkeen vaikka ilman ennakkotietoja voisi luulla että kyseessä on taloyhtiön kevättalkoot.

Tällainen oli käsitys kuvista keskiviikkona 4.11.2020 kello 20.53. Kuusikon lisäksi oli muitakin hyviä kuvia, joskaan kaikkien ajatusta en ymmärtänyt.

 

Onnelliset, projisoitavat kuvat

1. Tyttö ja kissa, Antti Seppälä

Tiiviisti rajattuun kuvaan on saatu läheisyyden tuntua. Mallilla on hyvä katsekontakti kuvaajaan. Puseron väri kehystää kuvaa. Hellyttävä kuva pienestä tytöstä ja hänen kissastaan.

2. Followed by summer, Marjut Korhonen

Iloinen ja onnellinen tunnelma huokuu tästä kuvasta. Hyvin hallinnassa on myöskin väriskaala pastellisävyineen. Kurjet ovat palaamassa talvilomalta. Ja unikko kukkii, ehkä hieman etuajassa. Olisiko peruskoulun yläasteen opettajatar kevätjuhlan jälkeen, niin on kevyen näköistä meno. (tuomarin tulkinta)

3. Ihmisen paras ystävä, Tarja Taberman

Voittajakuvan rinnakkaiskuva jossa kuitenkin läheisyys ja onnellisuus jää hieman vaisummaksi. Tässä koira näyttää erityisen tyytyväiseltä. Rajaisin alhaalta polven pois.

4. Uimari, Jyri Järvelä

Mikä sen kivempaa kuin uiskennella huolettomana kesälomalla. Syvyysvaikutelma on hyvä, horisontin olisi voinut pikkuvaivalla laittaa suoraan.

5. Onnellinen, Jani Mäki

Onnellinen istuu onnensa kukkulalla. Onko yksinäisyys avain onnellisuuteen? Puutarhalla on kuitenkin hyvä hoitaja. Valitettavasti taivas on jäänyt aivan sävyttömäksi.

 6. Timanttihäät, Inkeri Kapari

Mikäs on ollessa.

(7. Onnellinen maa

8. Onnellinen puunhalaaja

9. Ikuisesti sinun

Ihan hyvä kuva pikku rajauksella, ylhäältä ja alhaalta pois.)

*****

Tällainen oli käsitys kuvista torstaina 5.11.2020 kello 12.54. Kuvat 1-9 sisältävät riittävän määrän onnellisuutta mutta muissa jäi mitta mielestäni vajaaksi. Muilla otsikoiksi sopisi esim. rento, iloinen, lomalla…

Kaikkien kuvien joukossa oli noin puolet varsin laadukkaita ja aiheeseen osuneita toisen puolen jäädessä liian kauas aiheesta. Tekniikka on enimmäkseen kunnossa mutta viimeistellä voisi huolellisemmin.

Myllykoskella 5.11.2020 Kalle Salonen

 

Voit katsoa kuvia isompana klikkaamalla niitä.