Kameraseurasta · Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtajan palsta

katuraumalla165x23.jpg

Valokuvaa voi käyttää lähteenä, kun piirtää ja maalaa. Teos on silloin tunnistettavissa ja mielenkiintoinen yksityiskohta on dokumentoitavissa myös piirroksena tai maalauksena. Näkymä ei ole pelkän mielikuvan varassa. Raumalla oli 2013 SKsL:n teemanäyttely. Näyttelyviikonlopun molempina päivinä sää oli kurja. Kun seuraavana vuonna kävin työasioissa Raumalla, niin sää oli hyvä. Sateenuhka tosin leijui ilmassa mutta se vain loi mielenkiintoisia uhkakuvia taivaalle. Puu-Rauma näytti parhaat puolensa. Vaikka matka oli pitkä takaisin Loviisaan, niin napsin kuvia kolmen aikoihin kuten kuvan kirkonkello näyttää

katuraumalla165x11.jpg 

Akvarellissa yksityiskohta on rajattu valokuvan vaakakuvasta pystykuvaksi. Kaikkia yksityiskohtia ei kuvaan ole otettu. Oikealla olevan rakennuksen ovi on suljettu, mopoilijaa on siirretty ajosuuntaansa jne.. (1.3.2020 Heikki)

Kevät tuli ja kesä meni. Loisto lehti ilmestyi 30 vuotiaana ja uudistuneena. Siitä on tullut pelkästään myönteistä palautetta. Jäsenistö on taas kerran, laajalla rintamalla omien työkiireidensä ohella, tuottanut erinomaisen lopputuloksen. Ensi lumi tuli Loviisaan ennen marraskuun alkua. Ilmavirtaukset ovat olleet pohjoisesta. Toimintatorstait ovat käynnistyneet noin kahden viikon välein opetusteemasisältöisinä. Torstaiden teemasisällöistä on tullut tietoa sähköpostissa. Edellinen teema oli Photoshop Elementsin mahdollisuudet käsitellä Raw kuvia. Seuraavana on tietoa oallistumisesta kansainvälisiin kuvakilpailuihin. Alla on syväämisharjoitus "Laapakka ihmisen sotisovassa" (30.10.2019 Heikki) 

laapakkaihmisensotisovassa.jpg

20 vuotta puheenjohtajana on takana ja taas valittiin puheenjohtajaksi. Vuosikokouksessa 24.3. 2019 johtokuntaan erovuoroisten tilalle valittiin kahdeksi vuodeksi Juha Merenheimo, Anne Karkkonen ja Marjut Korhonen. Johtokunnassa jatkavat vielä vuoden Antti Seppälä, Jyri Järvelä ja Ari Haimi. Hyvä jäsenistö, johtokunta toimii toimintojen veturina, tarttukaa meitä hihasta ehdotuksinenne. Loisto täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja ilmoitusmyynti on hyvässä vauhdissa. Juttujentekokyniä vuollaan jo ahkerasti. 

Syyskausi on vierähtänyt käyntiin ja taas on jäsenmaksun aika. Kaikenlaisia tapahtumia on solkenaan. Pitäisi osallistua tuohon ja vielä tuohon kilpailuun. Viime viikonloppuna oli kamerakirppis Mäntsälässa. Tälle ajalle tyypillisenä myös se tapahtuma tuntui vaisummalta. Jotain sieltä tarttui hyppysiin, makro-objektiivi Sony DT 2.8 30. Tälläsin sen kameraani ja otin tämän kuvan:

bumblebee.jpgKirppisobjektiivin suhteen odotukset eivät olleet kovin korkealla. Miten objektiivi oli joutunut myyntipöydälle, sitä tarina ei kerro. Se oli siinä seurassa, viisi vuotiaana, varsin tuore tuttavuus. Ei sen hinta ollut pudollut kuin puoleen tämän päivän tarjoushinnasta. Kakkulassa oli vielä tallella molempien päiden alkuperäiset linssinsuojat, muutenkin se oli hienossa kunnossa. Pelkästä kuvasta ei voi päätellä minkä merkkinen objektiivi kameran nokassa on ollut. Samanlaisista valtamerkkien objektiiveista olisin joutunut maksanaan kaksin, jopa kolminkertaisen hinnan.