Kuvailtojen satoa · Vuodet 2014-2017 · Toukokuu 2016

Kevätkauden viimeinen kuvailta

Loviisan Kameraseuran toukokuun kuvaillan aiheena oli paperikuvissa ”Kevätkukkia”. Kuvia tarjottiin arvosteltavaksi peräti 31 kappaletta. Aihe näytti kiinnostavan. Tuomariksi saimme Mimosa Elon. Hän opiskelee valokuvausta Englannissa. Mimosa kääntyi puoleemme, koska hän tarvitsisi pimiön. Kerroimme, että heinäkuu on sopiva ajankohta pimiötyöskentelylle, koska muu toiminta kerhotilassa on tuolloin vähäistä. Hän vedostaa kuvat perinteisin menetelmin 6 x 7 cm negatiiveista heinäkuun aikana. Kuvista on tarkoitus järjestää elokuussa näyttely Almintalolla.

Mimosa kertoi, että hän kiinnitti valinnoissaan kukkien mukanaoloon pääkohteena ja sommitteluun. Myös tietynlainen yllättävyys nosti kuvan kuuden parhaan joukkoon.

Hän opiskelee valokuvausta hyvin kansainvälisessä yhteisössä ja kuvauskohteiden valintojen kansalliset piirteet tulivat siellä hyvin esille. Mimosa toteaa, että Pohjoismaissa on omat fennoskandinaaviset kuvauskohdevalintamme. Itse asiassa kulttuuriantropologia kansojen elintapoineen, myytteineen, elinolosuhteineen, uskontoineen jne. näkyy kuvissa.

 Toukokuun, paperikuvat, ”Kevätkukkia” kuvakisan tulokset:

1. Antti Seppälä Sinivuokot

2. Essi Taberman Kukkakimppu mummille

3. Jonna Räisänen Kukkataivas

4. Heikki Arola Kevätesikkoja

5. Kerstin Hafrèn Sinivuokko

6. Esko Hiljanen Keväinen ranta

 

Syyskauden ensimmäinen kuvailta pidetään sunnuntaina 28.8. klo 18.00 alkaen. Kuvaillan aiheena on projisoitavissa kuvissa ja paperikuvissa Liiton Teemanäyttelyaihe ”Luonnollisesti”.

                                                            Heikki Arola

 

Voit katsoa kuvia isompana klikkaamalla niitä.